TEKIJÄT

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopistoKuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Päivi Korvajärvi, professori

Korvajärvi on työskennellyt pääasiassa yliopistolla tutkijana ja opettajana. Hän aloitti yhteiskuntatieteellisen naistutkimuksen professorina vuonna 2002. Tutkijana Korvajärvi on erikoistunut tarkastelemaan sukupuolen merkitystä työelämässä.

Korvajärvi työskenteli 15­-vuotiaana sokerijuurikaspellolla. Taimien harvennuksesta maksettiin penni metriltä.

Puh. 050 583 7757

paivi.korvajarvi@uta.fi

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopistoKuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Minna Nikunen, tutkija

Nikunen on tutkinut työn ruumiillisuutta, affekteja ja nuoriin kohdistettuja kansainvälistymisodotuksia. Jako kahteen? ­-projektissa hän havainnoi ja haastattelee nuoria eri toimintaympäristöissä, kuten työpajoissa ja start up ­-klubeilla. Nikunen tarkastelee erityisesti sitä, miten sukupuoli ja luokka näkyvät nuorten menestymis-­ ja syrjäytymisnäkemyksissä sekä käsityksissä omasta tulevaisuudesta.

Nikunen oli lukion jälkeen työllistämistöissä Lemin terveysasemalla ja oppi kymmensormijärjestelmän kirjoittamalla potilaskertomuksia.

minna.nikunen@uta.fi

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopistoKuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Tuija Koivunen, tutkija

Koivunen on tutkinut työtä ja työelämää sukupuolen, iän ja ruumiillisuuden näkökulmista.Tässä hankkeessa hän haastattelee tutkimukseen osallistuvia nuoria ja hankkii tutkimusaineistoa etnografian keinoin. Aiemmin hän on haastatellut muun muassa yhteyskeskusten työntekijöitä, joogaopettajia, pörssiyhtiöiden johtajia jarekrytointikonsultteja.

Ennen yliopisto­-opintojaan Koivunen piti kahdeksan vuoden välivuoden opiskelusta.

tuija.koivunen@uta.fi

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen YliopistoKuva: Jonne Renvall / Tampereen Yliopisto

HANNA-MARI IKONEN, TUTKIJA

Ikonen on tutkinut yrittäjyyttä, sukupuolta ja alueellisuutta yrittäjähenkisyyttä ihannoivassa yhteiskunnassa näkökulmanaan yrittäjyyden pienet ja arkiset käytännöt. Jako kahteen -projektissa hän tarkastelee erityisesti nuorten käsityksiä yrittäjyydestä. Hän haastattelee mahdollisimman erilaisia yrittäjyyttä suunnitellevia tai yrittäjinä toimivia nuoria aikuisia.

Nuorena Ikonen on harjoitellut sorminäppäryyttä mansikanpoimijana, hanatehtaalla kokoojana ja kylmäkeittiössä.

Puh. 050 318 6097
hanna-mari.ikonen@uta.fi

Kuva: Terhi KorhonenKuva: Terhi Korhonen

Paula Sallinen, toimittaja

Sallinen on tamperelainen vapaa toimittaja, joka on palkittu lasten seksuaalisesta häirinnästä kertovasta jutusta tutkivan journalismin Lumilapio-­palkinnolla. Sallinen on erikoistunut reportaaseihin ja rekonstuktioihin.

Sallinen on opiskellut joka koulutusasteella ammattikoulusta yliopistoon, mutta valmistunut lukion jälkeen ainoastaan yliopistosta.

Puh. 040 162 5585

paula.k.sallinen@gmail.com

Kuva: Annukka PakarinenKuva: Annukka Pakarinen

Tuija Sorjanen, toimittaja

Tuija Sorjanen on Helsingissä asuva vapaa toimittaja. Hän on tutkivaan journalismiin keskittyvän osuuskunnan, Sarkamedian, perustajajäsen. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomilla ja STT:llä , perustanut verkkolehden ja osallistunut kahden tietokirjan kirjoittamiseen. Toinen käsittelee pankkiiri Björn Wahlroosia ja toinen designyhtiö Marimekkoa.

Sorjanen ei ole koskaan halunnut vakituista työpaikkaa, koska löytää hyödyllistä tekemistä muualtakin.

Puh. 050 382 5418

tuija.sorjanen@sarkamedia.com

Kuva: Sabrina BqainKuva: Sabrina Bqain

Päivi Kerola, toimittaja

Kerola on verkkojournalismin mahdollisuuksista intoileva toimittaja ja osuuskunta Sarkamedian puheenjohtaja. Hän on työskennellyt muun muassa Ylellä ja Helsingin Sanomissa. Kerola osallistui Björn Wahlroosin epävirallisen elämäkerran kirjoittamiseen ja editointiin.

Kerolaa arveluttaa maisteriksi valmistuminen, koska sen jälkeen voi joutua kutsumaan itseään työttömäksi.

Puh. 050 517 7710

paivi.kerola@sarkamedia.com

YHTEISTYÖSSÄ